Skip to content

Vår första tid i Sverige, minne 21

”Vid Bureälven”

 

Jag minns när vi flyttade till Bureå, några månader efter inkomsten till Sverige 1989. Det var november månad och det var mörkt i princip dygnet runt. Men bara ett halvt år senare blev det ljust dygnet runt. Vi bodde i en fin lägenhet vid vackra Bureälven.

Jag, min 5,5 åriga dotter och min andra dotter som fortfarande låg i min mage satt vid Bureälven på sommardagarna med var sitt ritblock och tecknade av älven och naturen. Jag har sparat två enkla teckningar som vi gjorde från dessa fina sommardagar.

Vi köpte ett fiskespö och fiskade varje dag vid älven med dottern. Hon älskade det trots att vi aldrig fick några fiskar.

Däremot minns jag att vi alltid köpte stora laxar från en pojke som knackade på bybornas dörrar och sålde det som han och pappan hade fiskat. En gång kom pojken med en enorm lax som var nästan lika stor som han själv. Han frågade om vi ville köpa den. Vi tackade nej och sa till honom att den var större än frysen i vårt kök. Han kom dagen efter med en lagom stor lax som vi köpte. Jag undrar vad pojken gör idag. Han är ju en vuxen man nu. Han kanske fortfarande fiskar och skickar sin son till byborna för att sälja fiskarna som han hade fått, liksom han gjorde tillsammans med sin far. Vem vet?

Sahar

Lämna en kommentar

Scroll To Top